Door Jouw StudieLaptop , 1 december 2021

Thuisstudie Tips van Jouw StudieLaptop | Gebruik de iPad als tweede scherm

Thuisstudie Tips van Jouw StudieLaptop | Gebruik de iPad als tweede scherm 

Sinds 2019 (en iedereen weet dan wel wat de reden is) studeren we steeds meer thuis met z’n allen. Naast het praatje bij de koffiecorner of in de collegezaal zullen er meer dingen zijn die je mist door het thuis studeren. Of het nou gaat om een notitie te maken, of om even afleiding te zoeken. Om ook thuis snel te kunnen schakelen is het handig om je iPad te gebruiken als tweede scherm. Jouw StudieLaptop legt uit hoe je deze functie kan gebruiken. 

Welke Macbooks en iPads zijn geschikt? 

Sidecar is de app van Apple die jouw iPad omtovert tot tweede beeldscherm. Om je iPad te gebruiken als extra scherm heb je een van de volgende Macbooks/iPads nodig: 

Zorg ervoor dat je de nieuwste software hebt geïnstalleerd op je Macbook en op de iPad. Vervolgens is het belangrijk dat je op beide devices bent ingelogd met hetzelfde iCloud-account. Alleen op deze manier herkent Sidecar beide apparaten. Sidecar is op twee manieren te gebruiken: 

  1. Beide apparaten zijn verbonden met hetzelfde WiFi netwerk.
  2. Verbind de iPad door middel van een kabel met de Macbook. 

Jouw StudieLaptop raadt aan om gebruik te maken van optie 2. Dit is de meest stabiele manier om de twee devices met elkaar te verbinden, en de iPad laadt dan ook op 

Verbinding maken tussen de Macbook en iPad 

Sidecar is automatisch geïnstalleerd op macOS Catalina, iPadOS13 en iPadOS14. Activeer vervolgens de app met een van onderstaande manier: 

  • AirPlay: Druk rechtsboven op je Macbook op het AirPlay-icoon. Op de iPad staat het in het menu dat zich uitvouwt. Door hierop te klikken activeer je Sidecar. 
  • Rood-geel-groen menu: In elk programma dat je opent staat een rood-geel-groen (stoplichtmenu) bolletjes menu in de linkerbovenhoek. Houdt het groene bolletje ingedrukt en kies voor de optie ‘verplaatst naar iPad’. Let op: schermvullende weergave moet hiervoor uit staan. 
  • Spotlight: zoek met het vergrootglas (rechtsboven in je scherm). Typ vervolgens ‘Sidecar’ in. Zie je geen vergrootglas? Gebruik dan de toetscombinatie CMD + spatie. Je kunt Sidecar ook nog terugvinden bij ‘Systeemvoorkeuren’.

Volg zorgvuldig deze stappen en je kunt je iPad nu gebruiken als tweede scherm. Heb je nog moeite om de muis te verplaatsen naar het scherm op je iPad? Pas dan de volgende instelling aan: 

  1. Stap 1: Ga naar systeemvoorkeuren en open ‘Beeldschermen’
  2. Stap 2: Met ‘rangschikking’ kun je de iPad op de juiste manier naast het huidige beeldscherm slepen. Op deze manier vloeien de schermen mooi in elkaar over. 

Let goed op! Niet al onze producten ondersteunen Sidecar. Check goed of jouw Macbook en iPad geschikt zijn voor deze zeer handige tool.  

Mocht je nog vragen hebben? Neem vrijblijvend contact op met onze productspecialisten.

Zo gebruik je een iPad als tweede scherm voor je laptop - TechBird.nl

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »